perjantai 18. kesäkuuta 2021

Hagtröminkulmaan seuraavaksi


Joskus unelmat toteutuvat, jos malttaa olla kärsivällinen. Työhuoneeni on ollut Kokkolan Pormestarinkadulla samassa rakennuksessa nämä 10 vuotta täällä asuessa. Kotiäitivuosina edullinen vuokratila on ajanut asiansa, kun olen silloin tällöin päässyt pitämään ammattitaitoa yllä ilman suurempia tavoitteita. Tilassa on kuitenkin puutteensa, ja olen odottanut mistä löytyisi parempi tilalle. Nyt, kun tulen olemaan syyskuusta lähtien apurahataiteilija ja tekemään taiteellista työtä 5 päivänä viikossa, tuli eräs tila vastaan kuin tarjottimella.

 

 

Hagströminkulma eli Haggis on osa Kokkolan historiaa eli siinä on aikoinaan toiminut nahkatehdas, ja nyt uusien omistajien myötä siellä puhaltaa uudet tuulet. Sain tietooni, että tiloja vuokrataan myös luovien alojen ammattilaisille, ja mielenkiintoni heräsi käydä näytössä. Tilaemäntä esitteli minulle kerrosta, jossa oli erilaisia ja kokoisia toimitiloja luovaan työskentelyyn, ja kaikki vielä vapaita tiloja. Ensimmäistä kertaa työurani aikana tuli eteen tilanne, että sain vapaasti valita, mikä tiloista vastaisi parhaiten tarpeitani! Aiemmin kun olen mennyt sinne, mikä on sattunut vapaana olemaan ja ehkä sitten talon sisällä vaihtanut ajan myötä parempaan.

 

 

Epätodellinen olo, mutta vuokrasopimus on nyt allekirjoitettu ja syyskuussa minua odottaa uusi elämänvaihe uuden huippuhienon työhuoneen kera. Pojille on hoitopaikka tiedossa, esikoisen koulu jatkuu, ja minä olen - kaikkien näiden vuosien jälkeen - päivätyössäni vapaa taiteilija! Saatanpa tirauttaa muutaman ilon kyyneleen, kun muutto on tehty ja 1.9. uusi arki alkaa. 

 

 

Kesä otetaan rennosti, teen muuttovalmisteluja ja siivoan vanhaa työhuonetta. Pihtaan luomisintoa syksyyn. Tai katsotaan, mitä kesä tuo. Mutta tuntuu tärkeältä antaa perheelle aikaa nyt. 

Tähän päivään mahtui lapsen kokokädensynttärit ja mansikkakakusta riitti vuokrasopimuksen juhlintaankin. Elämä on hyvää.

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti