lauantai 20. maaliskuuta 2021

Pieniä iloja


Pienet ilot, 2021, guassi ja pehmeä pastelli levylle, 24 cm x 30 cm

Olen nyt paastonaikana tehnyt omaa kiitollisuuden "antipaastoa". Kiitollisuutta voi harjoittaa tietenkin milloin vain, mutta nyt olen kiinnittänyt erityistä huomiota siihen. Elämä lapsiperheessä on täynnä tunteiden kirjoa, mutta ne pienet ilon hetket, ne vasta ovatkin jotain. Kun taapero kylpiessään huomaa vesipisaran putoavan suoraan kylvettävän äidin päähän, voi sitä aitoa naurua.

Pienet ilot, 2021, guassi ja pehmeä pastelli levylle, 24 cm x 30 cm, myyty 

Tein pari erilaista mutta saman nimistä pientä teosta guassilla ja pehmeillä pastelleilla, tiedä vaikka näitä syntyisi lisääkin. Mukavaa vaihtelua, ja nopeammin syntyy valmista kuin öljyllä maalaten. Näissä pitää aika nopeasti tehdä ratkaisut, mihin suuntaan teosta haluaa viedä, koska kerroksia ei voi tehdä montaa. 

Öljymaalauksiakin on ehtinyt syntyä myös sitten viime blogaamisen.

Vaalia empatiaa, 2021, öljy kankaalle, 40 cm x 40 cm, myyty

Olen ottanut laajaan tarkasteluun tässä abstraktissa ilmaisussa nykypäivän arvot ja hyveet, ja aihepiiri kulkee vahvasti pehmeissä arvoissa. Tätä teosta työstäessäni ajattelin lapsiani ja rooliani vanhempana, mitä asioita haluan vaalia ja opettaa, ja mitä siemeniä kylvän. Myötätunto / empatiakyky on ilman muuta vaalittava taito.

"Rentoutumisen taito" puolestaan kertoo yleisestä kyvystä rentoutua kaiken kiireen keskellä. Teos rakentui kerros kerrokselta, viiva viivalta ja väri väriltä kohti mehevää sävyjen harmoniaa. Tämän maalauksen juju on kiiltävän ja matan pinnan vaihtelu, jonka voi havaita parhaiten livenä.

 
Rentoutumisen taito, 2021, öljy kankaalle, 80 cm x 100, myyty

 

Enemmän hyvyyttä, 2021, öljy kankaalle, 80 cm x 80 cm

Enemmän hyvyyttä - sitähän me kaikki tarvitsemme? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti