tiistai 22. lokakuuta 2019

Haikeutta ilmassa

Hiljainen haikeus
2019, akryyli kovalevylle, 30 cm x 24 cm

Kolmas akryylimaalaus vielä ehti valmistua ennen avoimia ovia. Innostuin myös ripustamaan työhuoneelle vanhempia teoksia esille, vaikka mielelläni esittelisinkin vain näitä Lohdun pesä -sarjan teoksia. Mutta positiivinen ongelma on se, että taidekauppa on käynyt niin hyvin, ettei jäljellä olevat tämän sarjan teokset pelkästään riitä täyttämään työhuoneeni seiniä.


Joten kun toisella puolella työhuonetta on tänä vuonna syntyneitä terapeuttisia sisimmän pesiä, toisella puolella huonetta on teoksia vaaleasta Toivon valtakunnasta ja lisäksi fantasiamaalauksia halaavista pariskunnista värikylläisillä kukkakedoilla. Samalla ripustellessa näitä tuli tehtyä aikamatkaa muistoihin ja elettyyn elämään. Viime vuosien työskentely on rytmittynyt lasten syntymän mukaan, ja on tullut luontaiset tauot teossarjoihin ja työprojekteihin.

Koen Lohdun pesän myötä päässeeni tasapainoon työssäni, että se mitä nyt syntyy, pystyn täysin seisomaan sen takana, ja se edustaa jotain niin minua. Viime keväänä tekemäni yllättävä positiivinen raskaustesti teki valtavan myllerryksen mielessäni, kun pelkäsin joudunko jättämään pitkälle tauolle hyvin käynnistyneen uuden teossarjan, sillä en raskausaikana maalaa öljyväreillä katkujen takia. Sitten muistin guassivärit ja raskausajan työnteko mahdollistui. (Vesiliukoisia öljyvärejä en halua kokeilla).

Haikeutta on ollut ilmassa näinä kuukausina paljon, sillä en tiedä minne univelkakierteeseen taas joudun, ja kuinka pitkä tauko työntekoon tulee tällä kertaa. Mutta terveydenhoitaja, joka on saanut kuunnella paljon vuodatuksiani, sanoi että nyt tilataan meille sellainen hyvin nukkuva vauva, joka nukkuu päiväunet työhuoneella ja pääsen välillä kastamaan pensselit väriin. Olisipa se super ihanaa jos niin kävisi.

Mutta joka tapauksessa tilanne on se, että näiden avointen ovien jälkeen alan hiljentää työtahtia ja valmistautua uuden perheenjäsenen tuloon. Tarkoitus on kuitenkin jatkaa varmasti tätä sarjaa kolmannen lapsen synnyttyäkin, aikatauluista en tietenkään tiedä mutta uskoisin, että Lohdun pesä saa jatkoa tavalla tai toisella, kun on taas tuotteliaan luomisen aika.

P. S. Nuo vanhemmat teokset ovat myytävänä Taikon verkkokaupassa. Hintoihin ymmärtääkseni sisältyy teoskuljetus. https://www.taiko.art/annuliviherjuuri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti