sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Pikavisiitillä Tankarissa


Poikkesin majakkasaari Tankarissa viime maanantaina. Samaan aikaan sinne lähti myös joukko retriittiläisiä ja meidät aluksenamme toimi vanha meripelastusvene. Merellinen Kokkola näyttäytyi taas hurmaavana. Tuuli yltyi mitä lähemmäs saarta pääsimme, mutta maisemat olivat upeat. Tilat veneessä olivat pienet ja kuljetin taulun sylissäni, ja vierustoverini ystävällisesti piteli taidekorttilaatikkoa.

Hyppäsin maissa kyydistä ja huikkasin kuljettajalle, että tulen vielä samalla kyydillä takaisin, älä lähde ilman minua. Hän vähän hölmistyi ja sanoi, että juo vain kahvin ja lähdetään sitten. Tuli kiire kahvilaan viemään kantamukset ja sain maalauksen jo seinälle. Siellä Hiljaisuuden hoiva antaa esimakua tulevasta kesän näyttelystä. Paikka on haastava, pieni kahviotila, mutta eiköhän siitä hyvä vielä tule. Teokset tulevat tilan väliseinille, kun Tankarin historiasta kertovat julisteet otetaan näyttelyn ajaksi pois.


Oli ajatuksena ottaa jokunen kuva paikan päältä, mutta maissa tuli oltua niin pieni hetki, että unohdin kuvaamisen tyystin. Paluumatkan istuin kuljettajan hytissä ja juttua riitti. Sainpa olla lämpimässä ja muistin reppueväät. Paatti keinui jonkin verran, joten eväitä söin vain vähän. Oli ihana pieni irtiotto arjesta kuitenkin, merellä on mukavaa. Työmatka voi olla tällainenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti