keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Keväistä ahkeruutta


Sairastaminen otti koville ja toipuminen kesti kauemmin kuin olin toivonut. Mutta kuinka ihanaa olikaan, kun lopulta koki jaksavansa perusarkea ja sen haasteita!

Tankarin majakkasaareen tuleva pieni kesänäyttely on jo hyvällä mallilla. Toukokuussa viedään sinne jo 'Hiljaisuuden hoiva' antamaan esimakua heinäkuussa alkavasta näyttelystä. Kehystytin jo sen valmiiksi. Tämä ei ole ollut mitenkään tyypillistä minulle, että kehystytän omia teoksiani näyttelyyn, mutta nyt se tuntui hyvältä ajatukselta. Etenkin kun kokkolalaisesta kehystysliike Vihinpuusta löytyi juuri mielikuvaani vastaavaa kehyslistaa.


Aloitin muutenkin yhteistyön Vihinpuun kanssa. Heidän taidemyynnistään löytyy nyt taidettani, tällä hetkellä siellä on pari teostani ('Kätkeytyvä' sekä 'Älä pelkää särkymistä'). Jospa sitäkin kautta taiteeni tulisi kokkolalaisille tutummaksi.

Antiikki ja Taide -lehdessä alkuvuodesta ollut teoskuvani poiki minulle yhden kookkaan mittatilaustyön, ja olen jo aloittanut sen parissa samalla kun olen hionut Tankarin näyttelyä valmiimmaksi. Samaan aikaan työstön alla jotain kookasta ja jotain pientä.

Käyttämäni öljyväritekniikka on hidas ja lopputulokseen pääseminen vaatii useamman maalikerroksen ja päivien kuivumiset välissä. Olen niin tottunut siihen, eikä se hitaus ole itseäni häirinnyt oikeastaan kuin nyt vasta tänä keväänä. Niinpä kaivoin kaapin perukoilta sinne unohtuneet guassivärit A4-kokoisen akvarellipaperin ja kokeilin, olisiko tässä minulle vaihtelua.


Niin kun minä öljyvärejä rakastankin, taisin ihastua myös tähän tekniikkaan. Niin nopeaa ja vaivatonta! Kerroksellisuus säilyy, mutta samalla saa tehdä peittävää. Luulenpa että jatkossa teen näitä lisää. Kannatti kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti