perjantai 18. tammikuuta 2019

Avajaistunnelmaa ja tuunauksia


Pietarsaaren Tupakkamakasiinilla avattiin Pohjalaisen Taiteilijaliiton vuosinäyttely, ja minulta päätyi esille "Älä pelkää särkymistä" sekä "Arat haaveet". Yhteisnäyttelyt ovat ripustuksellisesti aina haastavia, kun teosten kirjo on laaja ja tyylisuunnat risteilevät, mutta minusta ripustus oli onnistunut niissä puitteissa kuin voi.

Jokaisella 31 taiteilijalla oli teoksilleen oma rauha, eivätkä teokset riidelleet tai syöneet toisiltaan huomiota. Teoksia karsittiin ripustuksessa isolla kädellä, mikä oli oikein järkevää. Kaikki saivat tilansa. Näyttely on pystyssä vielä 2.3.2019 saakka.

Surun hoiva
Care of Sorrow
2018, oil on canvas
110 cm x 140 cm

"Surun hoiva" palasi Helsingin reissulta takaisin ja se kärsi pienesti kuljetuksista. Ei mitään vakavaa, mutta sellaista kuitenkin, että paikkailin sitä heti sen työhuoneelle saatuani. Kun näin sen syksyllä ripustettuna gallerian seinällä, koin heti että tuon keskusalueen haluan tummaksi, tummemmaksi kuin mitä olin tehnyt. Niinpä se sai kokea taiteilijan tuunausvimman, eikä se ollut ainoa. Tarkastelun alle joutuivat ja pieniä muutoksia kokivat myös nämä alla olevat, joista myös tuoreet kuvat:

Hauras arvokas
Fragile Precious
2018, oil on canvas
110 cm x 140 cm

Kätkeytyvä
Hiding
2018, oil on canvas
55 cm x 45 cm

Herkkyys ei koskaan kivety
Sensitivity never petrify
2018, oil on canvas
80 cm x 100 cm


Näin voi käydä, kun saa etäisyyttä jo valmiisiin töihin ja ottaa ne uudelleen tarkasteluun myöhemmin. Milloin teos on varmasti valmis?

1 kommentti:

  1. Kuva taitaa olla niin kuin tekstikin: se ei ole koskaan valmis mitta joskus on päätettävä että riittävä 💚

    VastaaPoista