torstai 13. joulukuuta 2018

Muistikirjan kätköistä

Älä pelkää särkymistä
2018
öljy kankaalle, 80 cm x 80 cm


Kätkeytyvä (viimeistelemätön)
2018
öljy kankaalle, 55 cm x 45 cm

Minulle on luontainen tekninen maalausprosessi etenee tällä hetkellä niin, että ensin hahmottelen figuurin sijainnin ja mittasuhteet haalealla värillä, ja sitten keskityn maalaamaan hahmon ympärillä olevaa maailmaa yrityksen ja erehdyksen kautta. Etsin oikeaa rakennetta kerros kerrokselta, ja kun se alkaa tuntua oikealta, pyrin saavuttamaan värisävyille harmonisen tasapainon. Sitten on vuorossa figuurin muotojen nostaminen ja lopuksi kokonaisuuden viimeistely. Tämä siis teoksissa, joissa ihmishahmo esiintyy.

Näin teknisesti. Ideat teoksiin kypsyvät vähitellen, ja tähän työskentelyyni kuuluu myös, että kirjoitan paljon ajatuksiani ylös. Se selkeyttää paljon ja toisaalta myös ruokkii uusia ideoita. Saatan pyöritellä pitkään teosten nimiä, ja maalausprosessin edetessä tuo nimi voi muuttua monta kertaa ennen lopputulosta.

Nimellä onkin tärkeä merkitys varsinkin näiden uusien teosten kohdalla. En osaisi kuvitella, että jättäisin jonkun näistä kokonaan vailla nimeä, sillä niin tärkeässä roolissa se nimeäminen on, oma prosessinsa. Ja siinä muistikirjassa minulla on monta inspiroivaa nimeä vielä kehittymässä ja vailla toteutusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti