maanantai 24. syyskuuta 2018

Hei hei nuori aikuisuus

Odotin tässä muutaman viikon Nuorten näyttelyn hakuaikaa, sillä ajattelin että yrittäisin päästä sinne, kun vielä on mahdollista. Valtakunnallinen ja arvostettu näyttely järjestetään neljän vuoden välein Helsingin Taidehallissa. Jotenkin aiempina vuosina näyttelyn ajankohta on ollut itselleni huono. Nyt ensimmäistä ja viimeistä kertaa heräsi halu sinne pyrkiä, mutta eipä onnistukaan enää.

Näyttelyn hakuajan alettua hakuohjeissa lukee, että henkilön täytyy olla alle 35-vuotias koko näyttelyn ajan. Tällä kertaa näyttelyaikaa on jopa pidennetty, kun juhlavuosi on kyseessä. No. Olen vähän liian vanha osallistuakseni enää tuohon jurytykseen, sillä ehdin täyttää tuon iän vähän ennen näyttelyn loppua. Joten se siitä.

Pitää vain enää sisäistää se, että kuvataiteilijana en ole enää nuori. Jos nyt totta puhutaan, olen mielelläni jo kypsä sellainen, useammassa liemessä keitetty, huippuja ja aallonpohjia nähnyt. Ehkä uskottavuuskin lisääntyy iän myötä.

Kuinka ollakaan, teoksesta jolla olin ajatellut hakea Nuorten näyttelyyn, oli jo herännyt ostokiinnostusta julkaistuani sen somekanavillani. Kun estymiseni tuohon näyttelyyn selvisi, oli Hiljainen melankolia (öljy kankaalle, 130 cm x 130 cm) vapaa vaihtamaan omistajaa ja muuttamaan yksityiskotiin Kokkolassa.


Minulla ei ole juuri nyt sovittuna tarkkaa ajankohtaa seuraaville näyttelyille. Maalaan suurella intohimolla uutta, sekoittelen vastaväreistä vivahteikkaita ruskean ja harmaan sävyjä ja nautin miten teokset rakentuvat kerros kerrokselta, teos kerrallaan.

Tässä näitä vähitellen syntyy. Ole vain rohkeasti yhteydessä, jos jokin teos kolahtaa. Olen kuullut, että taidehankinta kannattaa tehdä tunne edellä. Maksuajan pituudestakin voidaan sopia tapauskohtaisesti.

Arat haaveet
öljy kankaalle
80 cm x 100 cm
kehystämätön mutta ripustusvalmis


Herkkyys ei koskaan kivety
öljy kankaalle
80 cm x 100 cm
kehystämätön mutta ripustusvalmis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti