sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Uusi työhuone
Asiat menivät taas omalla tavallaan, ei omien haaveiden ja suunnitelmien mukaan, mutta lopputulos on hyvä ja sehän on pääasia. Käykö sinulla koskaan niin? Minulla käy näin itse asiassa melko useinkin, ja on oppinut luottamaan siihen, että jotenkin kaikki kyllä järjestyy. Epätoivosta ylös.

Alkuperäinen haave oli vaihtaa työhuonetta Kokkolan sisällä, sillä kaipasin isompaa työtilaa. Tiedustelin eräältä välittäjältä minulle sopivaa työtilaa, ja yhtä kohdetta kävin katsomassa. Hullaannuin siihen tilaan, ja vaikka tiedostinkin sen ateljeen miinukset, näin jo haaveissani itseni siellä työskentelemässä.

Vuokra oli yli budjetin, mutta unelma eli. Laskeskelin pennosia, ja päätin että nyt joksikin aikaa muuttaisin siihen työskentelemään. Irtisanoin edellisen työhuoneen, sillä kaikki oli selvää ja vuokrasopimus vain allekirjoitusta vaille valmis. Sitten vasta kävi ilmi, että sovitun vuokran päälle tulisi vielä alv. Niin paljon budjettini ei enää venynyt ja oli pakko perääntyä, niinpä vuokrasopimus uuteen tilaan jäi allekirjoittamatta.

Seuraavana yönä tuli valvottua ja mietittyä, miten tästä eteenpäin. Vasta aamulla keksin kysyä, voisiko irtisanomiseni vielä perua, sillä parempihan se vanha työhuone olisi kuin ei mitään tilaa. Selvisi, että samassa rakennuksessa, jossa jo työskentelin, olisi vapaana isompi työhuone. Ja kun kävin sitä kurkkaamassa, olivat tämän isomman työtilan plussat kohdillaan.

Muutto kävikin erittäin vaivattomasti, joutuisasti ja stressittömästi, kun vain saman talon sisällä huoneesta toiseen tuli tavarat siirrettyä. Vain verhot ompelin, muuta uutta en vielä ole hankkinut.

Nyt minulla on työhuone, joka ei tunnu ahtaalta, luonnonvaloa riittää ja on lattiatilaa valmistaa maalauspohjia ilman ylimääräistä akrobatiaa. Ja vielä luxuksena kuin kirsikkana kakun päällä on kotoa siirretty, ylimääräinen divaani, jossa voi välillä laittaa pitkäkseen, silmäillä aikaansaannoksiaan ja suunnitella seuraavia. Viihtyminen sallittu.

5 kommenttia:

  1. Voi, miten ihana! Kiittelen Taivaan Isää kanssasi.

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä niin upea juttu ja ihana uusi työhuone, vaikka matkassa olikin pari mutkaa :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Muutan etelästä Kokkolaan ensi viikolla ja etsiskelen itsekin (pientä) työtilaa kirjoittamiseen... Pystytkö vinkkaamaan mikä tämä rakennus/vuokran-antaja on missä sinulla on työtilat? Jos sieltä vaikka löytyisi sopivaa tyhjää tilaa?

    VastaaPoista