sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Paras tilaustyö ikinä

Tuulettajat
130 cm x 100 cm
öljy kankaalle
2017

Vuosi sitten sain yhteydenoton, ja viestissä kysyttiin mahdollisuutta tehdä taidetta yksityiskodin seinälle. Pariskunta oli vieraillut Taidemaalariliiton Teosvälityksessä Kaapelitehtaalla ja ihastunut tuotoksiini, mutta kokoluokka ei vastannut heille sopivia mittoja. Tarkkaan olivat tutkineet kaikki myytävänä olevat teokseni, jotka täältä blogistani löysivät, mutta juuri sopivia teoksia ei löytynyt.

Viestin luettuani kävin läpi epätoivon tunteita, sillä olin raskaana ja tiesin jääväni äitiyslomalle joksikin aikaa, enkä uskonut, että kukaan jaksaisi odottaa tilausta niin kauan. "Miksi tällainen yhteydenotto tulee juuri silloin, kun en pysty toteuttamaan toivottua työtä?", ajattelin.

Yllätys olikin suuri, kun paluuviestiin vastattiin mitä suurimmalla ymmärryksellä ja kärsivällisyydellä. Ei ongelmaa. Työtä tiedossa. Tilaaja jaksaa odottaa.

Toivon valtakunta, positiivinen symboliikka ja valoisuus kiehtoivat heitä ja sovimme, että esittelen luonnoksia, kun pääsen heidän luonaan käymään. Tapaaminen onnistuikin jo elokuussa, ja vauva pääsi palaveriin mukaan.

Luonnosten joukosta löytyi yllättävän helposti kaksi ylitse muiden, ja tehtävä oli selvä. Toinen ruokailutilaan ja toinen olohuoneeseen. Tilaajat antoivat tarkat mitat, mutta aiheet tulivat minulta. Sovimme löysän aikataulun elämäntilanteeni takia, ja niin sain mielekästä tekemistä kotiäitiyden ohella valmistaa pikkuhiljaa talven kuluessa kyseiset teokset.

Ihan parasta.

Vedenkaataja
90 cm x 135 cm
öljy kankaalle
2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti