tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kuin raikas kevätaamu

Seppele
öljy kankaalle
19x19 cm
2015

Koululaisryhmät ovat ahkerasti käyneet nyt huhtikuussa näyttelyssäni K. H. Renlundin museolla. Ryhmät myös työskentelevät tilassa tutustuttuaan ensin näyttelyyn. Oppilaat jaetaan pieniin ryhmiin tehtävänä miettiä ja piirtää oma "toivon valtakunta". Eilen sain aivan ihastuttavan palautteen museovierailusta eräältä opettajalta.

"Hei!

Olin tänä aamuna pari tuntia luokkani kanssa Toivon valtakunta -näyttelyssä. Koimme todellisen flow:n kun virittäydyimme ihanien, rauhoittavien ja toivoa virittävien töittesi kautta työskentelyyn. Oli upeaa nähdä myös niiden lasten, joilla tavallisesti on suuriakin keskittymisvaikeuksia, keskittyvän sydämestään pohtimaan, millainen on se valtakunta, jossa he haluaisivat elää ja kasvaa.

---- Välillä on todella virkistävää käydä näyttelyssä, johon pääsee sisälle heti, kuin raikkaaseen kevätaamuun!"

Roosin talo, K. H. Renlundin museo, Kokkola

Toivon valtakunta -näyttelyni on esillä sunnuntaihin 24.4. asti. Vielä siis ehtii päästä näkemään kokemaan nämä teokset ihan livenä!


Jotain ihan muuta ja mielenkiintoista tarjoutui minulle viime viikolla, kun pääsin osaksi tuomaristoa lasten kuvataidekilpailuun. Oli hyvin erilainen työpäivä, mutta mieluinen. Eikä tarvinnut pelkällä ruokapalkalla olla, vaan tästä maksettiin jopa ihan tuntipalkkaakin. Taiteilijat kun monesti törmäävät tilanteisiin, joissa ilmaistyötä tarjotaan "näkyvyyden lisäämiseksi". Ja monesti joutuu jopa itse maksumieheksi. Mikä ilo olikaan siis ottaa lipastossa lojunut verokortti mukaan! Tuomarointi sujui hyvässä ja huumorintajuisessa hengessä, ja eniten minua sykähdyttivät nuorimpien sarjan supersankariteokset. Mikä ilmaisuvoima ja värikkyys!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti