perjantai 18. syyskuuta 2015

Kiitosmielellä tähän astisesta

Rukoilija
öljy kankaalle
22 cm x 19 cm
2015Seppele
öljy kankaalle
19 cm x 19 cm
2015


Seppele
öljy kankaalle
22 cm x 19 cm
2015


Kukkakruunu
öljy kankaalle
30 cm x 30 cm
2015


Seppele
öljy kankaalle
22 cm x 19 cm
2015


Vielä muutamia maalauksia on luvassa Toivon valtakuntaan. Vasta sitten olen tullut kylläiseksi tämän sarjan luomiseen. Monenlaista näin laajaan sarjaan mahtuukin!

Olen jo vajaa pari vuotta työstänyt samaa aihepiiriä, ja siihen aikaan mahtuu erilaisia aikoja ja työnjälkikin on vaihdellut. Työvalo muuttuu eri vuodenajan mukaan, mikä voi näkyä lopputuloksessa. Toisiin teoksiin on pitänyt käyttää enemmän työtunteja kuin toisten valmistamiseen - jotkut ovat syntyneet vaivatta ja maalaamisesta nauttien, kun taas toiset ovat edenneet hitaasti kohti lopputulosta ja ovat vaatineet suurta keskittymiskykyä valmistuakseen.

Mutta kaiken kaikkiaan olen ollut vain positiivisen yllättynyt, miten hienosti Toivon valtakunta on rakentunut ja syntynyt. Ensin oli pieni ideanpoikanen päässä. Sitten ompelinkin jo tyttöjen mekkoja. Sain ihania malleja toteuttamaan toiveeni kameran edessä. Floristi Mari Havia loihti näyttävät kukkaseppeleet kuvauksiin. Sain ensimmäisen työskentelyapurahan ja sitten toisen.

Ensimmäinen yleisö Toivon valtakunnalle tuli Saksasta, sitten Italiasta. Suomessa sarjaa on ollut esillä jo Vaasassa, Imatralla, Oulussa, Kokkolassa ja pian Helsingissä. Positiivista sanomaansa Toivon valtakunnan teokset välittävät myös taidekorttien muodossa.

Tämä kaikki on tapahtunut lapsenhoidon ohessa, siis kuin sivutuotteena tärkeimmälle työlleni tällä hetkellä. Työuupumuksen aikaisemmin läpikäyneenä vain hämmästelen ihmeissäni tätä kaikkea, kun sen sijaan että olisin hukkunut työn ja stressin alle, olenkin saanut nauttia työstä silloin kun työhuoneelle olen päässyt, ja olen saanut siitä virtaa muuhun arkeen ja päinvastoin. Oman lapsen seura on myös parasta vastapainoa työhuoneella vietetylle yksinäiselle puurtamiselle.

Toivon valtakunta on ollut itselleni jopa terapeuttinen kokemus. Olen niin kiitollinen, että sain inspiraation ja työnilon takaisin!

Tämä nyt taisi muodostua tällaiseksi yhteenvedoksi tähän astisesta, mutta lupaan, ettei Toivon valtakunta vielä tähän pääty. Sillä vielä on tehtävää ja uutta maalattavaa luvassa, siitä pitää huolen ensi keväänä oleva näyttelyni Roosin talossa, K.H. Renlundin museossa, Kokkolassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti