maanantai 26. tammikuuta 2015

Kasvoista ja matrikkelista

Nyt kun teokset ovat Oulussa tuulettumassa pois työhuoneelta, olen aloittanut kahden kookkaan maalauksen työstämisen. Niissä kyllä tekemistä vielä riittää, mutta tässä maistiaisena yksityiskohta toisesta maalauksesta:

 

Yhdennäköisyyttä mallin kanssa siinä ei juuri ole, mutta pääasia että omaa silmää miellyttää, sillä kyse ei ole muotokuvasta, niinpä yhdennäköisyydellä ei ole väliä. Joskus yhdennäköisyys syntyy vahingossa, mutta en hakemalla hae sitä. Muotokuvat ovat sitten asia erikseen.

Jos maalauksessa on kasvot, aloitan henkilön maalaamisen poikkeuksetta niistä, ja työstänkin kasvot niin pitkälle, että ilme miellyttää minua. Vasta sitten siirryn muuta kehoa tutkimaan. Kasvot ja ilme ovat niin tärkeä osa kuvaa, että ne täytyy saada toimimaan.

Tässä nuoria naisia maalatessani minulle on valjennut, että kyllä nämäkin Toivon valtakuntaan kuuluvat. Kyseessä on siis kaksiosainen sarja; ensimmäinen osa käsittelee aihetta tyttöjen kautta ja toinen osa nuorten naisten. Näin sarjasta tulee monipuolisempi ja rikkaampi.

Minun oli ihan pakko kuivattaa tuo ihana viime postauksessa esitelty rekvisiittaseppele. On se edelleen kaunis.


Eräs tuttavani kysyi kerran, löytyykö netistä mitään sivustoa suomalaisista kuvataiteilijoista, ja  löytyypä hyvinkin. On olemassa sellainen sivusto kuin http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi, joka esittelee värikästä kuvataidekenttää kattavasti. Taiteilijoita voi selata aakkosellisen hakemiston avulla, ja V-kirjaimen kohdalta minunkin esittelyni löytyy. Käynnistäsi voit halutessasi jättää viestin vieraskirjaani. Antoisia selailuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti