tiistai 21. lokakuuta 2014

Kunnioituksella

Kunnioituksella
öljy kankaalle
60 cm x 60 cm

Eilen koin johdatuksen makua tapahtumissa. Täytin muutaman apurahahakemuksen ja vein postiin. Olin epähuomiossa jättänyt rahapussin kotiin, joten en voinutkaan lähettää niitä vielä. Vasta myöhemmin muistin, etten ollut allekirjoittanut yhtä niistä. Onneksi lompakko unohtui kotiin, sillä vaikkei apurahaa heruisikaan, nyt se hakemus sentään käsitellään, kun lisäsin signeerauksen. Huh.

Lisäksi sain yllä olevan maalauksen valmiiksi eilen. Meinasin jo yhdessä vaiheessa heittää sillä vesilintua, mutta jätin sen viikoksi olemaan. Sitten eilen se valmistuikin yhdessä hujauksessa, ja annoin sille arvon olla olemassa. Välillä maalaaminen on tuskaista, mutta on hyvä olla malttia mukana. Nyt tuo Kunnioituksella näyttää siltä, miltä alunperin ajattelinkin sen näyttävän.

Apurahahakemuksia täyttäessä tajusin erään uuden asian tästä Toivon valtakunta - teossarjasta. Käytän malleinani tavallisia tyttöjä, joiden aitous, ujous ja luonnollisuus ovat vain eduksi teoksille. Kaiken terapeuttisen symbolisuuden ja sisällöllisyyden lisäksi Toivon valtakunta tukee myös tyttöjen itsetuntoa. Olin kyllä kuullut tämän ajatuksen aiemmin, mutta nyt vasta sisäistin sen. Onpa hienoa, että taiteeni voi palvella myös niin. Iloitsen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti