torstai 25. syyskuuta 2014

Rohkeudesta

Karkelo
öljy kankaalle
80 cm x 100 cm

On taas tullut täyteltyä muutamia apurahahakemuksia. Eräässä niistä tuli kertoa, miksi hanke on rohkea. Kirjoitin, että Toivon valtakunta on rohkeasti positiivissävytteistä taidetta, ja että ihmisille tulee antaa toivoa, kun maailmalta kantautuu ikäviä, pelkoa lietsovia uutisia.

Aloin samalla pohtia enemmänkin tuota rohkeutta, sillä tuntuu, että tällä alalla on enemmän kuin välttämätöntä olla rohkea. Jatkuvasti pitää pystyä heittäytymään ja ottamaan rohkeita askelia, vaikkei toimeentulosta ole tietoakaan. Tulee olla rohkeutta laittaa omia teoksiaan näytteille ja altistaa ne arvostelulle. Tulee olla rohkeutta hakea rahallista tukea projekteillensa. Tulee löytyä rohkeutta, ettei alihinnoittele teoksiaan, vaikka kauppa saattaisi peruuntua siihen. Tässä muutamia esimerkkejä kuvataiteilijan ammattiin liittyvistä rohkeuden perusominaisuuksista.

Olen satunnaisesti saanut kuulla kehuja omasta rohkeudestani, ja se hämmentää positiivisesti joka kerta. On rohkeaa olla oma itsensä, tehdä omannäköistä taidetta ja antaa arvomaailmansa näkyä siinä. Totta, en vain itse osaa nähdä asiaa niin. Nytkin valmistan tätä Toivon valtakuntaa ilosta käsin: minulla on insipiraatio ja tahdon toteuttaa sen! Minulla on määränpää, tavoite, jota kohti kurkottaa. Haluan työstää valmiiksi tämän sarjan, eikä sen jälkeen ole taas mitään tietoa tulevasta.

Elämä (kuvataiteilijana) on seikkailu, jossa rohkeus hyvä eväspatukka repussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti