sunnuntai 3. elokuuta 2014

Herrasmiehen muotokuva

L. Kalliokoski
öljy kankaalle
40 cm x 35 cm

Minulta tilattiin muotokuva 70 vuotta täyttävästä herrasmiehestä. En tuntenut mallia ennalta, ja oli hauskaa kun selvisi, että hän asuu melkein naapurissa. Oli aika laittaa hetkeksi syrjään pastellinen ja hempeä värimaailma ja uppoutua näihin kasvoihin ja ihmiseen, jota tyttärensä kuvaili suureksi persoonaksi. Yllättävän mukavaa vaihtelua oli tämä muotokuvan tekeminen. Tilaajina toimivat mallin lapset, jotka olivat todenneet, että tämän ikäisillä kun on jo kaikkea, joten miksipä ei teettäisi muotokuvaa. Nyt vielä odottelen teoksen kuivumista ja sitten on luovutuksen aika.

Tapahtuipa maalausprosessin aikana jotain, jonka voisin tässä jakaa. Eräänä iltana olin ystävän luona kylässä ja hänen tarjotessa kahvia en kehdannut kieltäytyä. Sepä veikin yöuneni täysin, ja aikani unta etsittyäni tuumasin, että voisin aivan hyvin tehdä vaikka töitä. Joten klo 3.30 nousin, puin päälleni ja lähdin pyörällä työhuoneelle. Oli ihan mahtava tunnelma, katulamput olivat päällä ja aamu sarasti. Säikytin muutaman räkättirastaan ohi ajaessani.

Mielelläni olisin kyllä nukkunut yön, mutta sain jatkettua näitä kasvoja hyvin pitkälle noilla varhaisilla tunneilla. Olikohan sen kahvikupin seassa jotain muutakin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti