sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Ajatustyötä

Hyvyyden kerääjät
öljy kankaalle
40 cm x 35 cm


Tätä blogausta sai odottaa, kun joulun aikaan tuli tehtyä suhteellisen vähän näkyvää työtä, ajatustyötä ehkä sitäkin enemmän. Suunnitelmat ovat varsin pitkällä Toivon valtakunnan suhteen. Pidän siitä, että laitan työlle raamit ja hahmotan kokonaisuutta niin pitkälle kuin mahdollista jo työn alkutaipaleella. Tai enhän tiedä alkaako raamit jossain vaiheessa muuttua tai kasvaa, mutta ainakin alku on lupaava.

Olen suunnitelmallinen enkä niinkään spontaani taiteilija. On mukava mennä töihin, kun pään sisällä on jo miettinyt, mitä suurin piirtein tulee tekemään. Silloin työhuoneella ei tarvitse kuluttaa aikaa pohtimiseen, tekisinkö näin vai näin, vaan pääsen suoraan "raakaan työhön", toteuttamaan jo olemassa olevat suunnitelmat.

Tai siis kyllähän tuota ajatustyötä tulee tehtyä myös työhuoneella työn lomassa, tietenkin, se kuuluu itsestäänselvästi maalausprosessiin: millä värillä varjostan, millä värillä taitan valkoisen, millä väriyhdistelmällä tällä kertaa sekoitan harmaan jne. Mutta maalausprosessiin päästessä olen miettinyt jo teoksen aiheen, koon ja sommittelun valmiiksi, joten pensseliin on helppo tarttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti