maanantai 18. marraskuuta 2013

Odotuksella


Odotuksella
öljy kankaalle
35 cm x 35 cm


Otin takaisin maalausnesteeksi mehiläisvahaemulsion, josta pidin myös muutaman vuoden taukoa. Sain reseptin siihen eräältä Pietarin Taideakatemian opettajalta muotokuvamaalauskurssilla, kun hän tuumasi että sen peittävä, mattapintainen jälki sopisi minun maalaustyyliini. Ja täytyy kyllä myöntää, että oikeassa hän oli, sillä tärpätti-pellavaöljyliuokset eivät oikein ole minun juttuni.

Ainoa haittapuoli vain tuossa emulsiossa on, että siihen tarvitaan sidosaineeksi 25 prosenttista ammoniakkia hieman. Vuosien saatossa olenkin saanut eri apteekeista pöyristyneitä katseita sekä saarnoja sen syövyttävyydestä. Ja joka kerran vakuutan että olen varovainen sen kanssa, käytän suojakäsineitä jne.

Täällä Kokkolassa on kolme apteekkia, joista etsinnän jälkeen yhdestä löytyi sekä ammoniakkiliuosta että kaappi, jossa pystyivät minulle sitä mittaamaan. Jospa jatkossa tuossa apteekissa oppivat minut tunnistamaan, että "ai tuo on taas se joka sitä ammoniakkia täältä vaan haluaa". Niin ei tarvitsisi jatkossa joka kerta joutua selittelemään miksi, mihin ja miten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti