maanantai 11. marraskuuta 2013

Levossa

Levossa
öljy kankaalle
30 cm x 30 cm

Herättelin pensselit unesta. Eivät vastustelleet.

Muistan kun neljä vuotta sitten maalasin kovalla tarmolla Taidekeskus Salmelaan meneviä teoksia, ajattelin etten yhtään tiedä mitä seuraavaksi. Olin jo useamman vuoden keskittynyt taiteen luomiseen ja tuntui kuin olisin unohtanut itseni jonnekin. Oli tyhjä olo ja siis aika pitää taukoa työstä.

En missään vaiheessa arvannut että se tauko kestäisi näin kauan. Olin hukassa tekemisen suhteen, halusin uusiutua mutta mikään idea ei tuntunut ottavan tuulta alleen. Se oli sellaista hakuammuntaa ilman päämäärää, ilman inspiraatiota. Joten lepäsin ja toivoin että työnteon aika vielä tulee.

Toisaalta oli virkistävää keskittyä elämässä muihin kuin työasioihin ja laittaa arvojärjestystä uusiksi. Uudelle paikkakunnalle muutto, raskausaika ja äidiksi tuleminen - elämässä ehti tapahtua suuria asioita tämän luovan tauon aikana. Ja nyt tuo oma lapsi pitää huolen siitä, ettei työ pääse ajamaan minua uudestaan uupumuksen partaalle. Toivottavasti. Onneksi ainakin sellaiset kuusitoista tuntiset työpäivät saa unohtaa...

Ja vaikka tauko oli pitkä, huomaan että työt jatkuvat kuin mitään taukoa ei olisi ollutkaan, eikä uusiutumisen pyrkimys johtanut mihinkään merkittävään taiteelliseen muutokseen. On ollut ilo palata taas ihmisen maalaamiseen kuin myös lakanoiden, sillä halusin aloittaa työt tutusta ja turvallisesta. Ja sieltähän se tuli, selkärangasta.

Levossa
öljy kankaalle
30 cm x 30 cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti